Ainekset:
1 myskikurpitsa
0,5 dl suomalaista rypsiöljyä
1 oksa suomalaista timjamia
3 kpl suomalaista murskattua valkosipulin kynttä
1 tl suomalaista sokeria
½ sitruunan mehu
50 g saksanpähkinää
Valmistusohje:
1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
2. Puolita kurpitsa, poista siemenet ja leikkaa kurpitsan sisäpintaan viiltoja terävällä veitsellä.
3. Hiero kurpitsaan hieman öljyä ja ripottele pinnalle timjamia, valkosipulin kynnet ja merisuolaa.
4. Paista kurpitsoja uunissa 45 minuuttia folion alla.
5. Poista kuori ja soseuta massa karkeaksi. Lisää sitruunan mehu ja tarkista suola.
6. Pursota kurpitsapuretta pienen ruissnäcksin päälle ja valuta pinnalle öljyä.
7. Raasta lopuksi pinnalle pähkinää.
Vinkki:
Kurpitsakukkoset maistuvat erinomaisilta juustojen kanssa.
Jouluisen kukkosen valmistat vaihtamalla reseptiin kurpitsan tilalle lanttua
Tästä merkistä tunnistat kotimaisimman
Ohjeessa tarvittavat kotimaiset tuotteet löydät näiltä valmistajilta! Yrityslistaan
Kurpitsakukkosten ohjeen on laatinut Aki Wahlman