Syödään yhdessä suomalaista

Härkäpapuhummus ja juurestikut
30 min
Valmistusaika
12
Annosmäärä
Helppo
Vaikeusaste

Ainekset:

Hummus:

3 dl kypsiä kokonaisia suomalaisia härkäpapuja (keittoaika 1h)
2 kpl valkosipulin kynsiä
2 rkl suomalaista hamppuöljyä
1/2 tl suolaa
ripaus sitruunapippuria
suomalaista basilikaa maun mukaan hunajaa

Juurestikut:

suomalaisia juureksia
juoksevaa suomalaista hunajaa
2rkl kuivattua suomalaista timjamia (voit käyttää myös tuoretta timjamia)
ripaus suolaa ja mustapippuria

 

Valmistusohje:

1. Keitä härkäpavut kypsiksi, keittoaika noin tunti.
2. Pilko raa’at juurekset sormen paksuisiksi tikuiksi. Laita ne leivinpaperin päälle uunipellille ja lisää päälle hunajaa, timjamia, ripaus suolaa ja mustapippuria.
3. Paahda uunissa noin vartin verran tai kunnes juurekset ovat napakan kypsiä.
4. Soseuta kypsäksi keitetyt härkäpavut ja mausteet sauvasekoittimella tasaiseksi levitteeksi. Saat ohennettua hummusta lisäämällä hamppuöljyn määrää.
5. Tarjoile härkäpapuhummus uunijuurestikkujen ja ruisleipätikkujen dippinä.

 

Vinkki:

Tästä merkistä tunnistat kotimaisimman  

Ohjeessa tarvittavat kotimaiset tuotteet löydät näiltä valmistajilta! Yrityslistaan

 

Härkäpapuhummusohjeen on laatinut Karviaisen tila

Härkäpapuhummus ja juurestikut