Syödään yhdessä suomalaista

Sienet juustomajoneesilla
30 min
Valmistusaika
12
Annosmäärä
helppo
Vaikeusaste

Ainekset

Säilötyt sienet:
225 g suomalaisia sieniä
1,5 dl omenasiiderietikkaa, myös kotimainen omenaviinietikka käy!
1,5 dl suomalaista sokeria
1,5 dl vettä
1-2 tl suolaa

Juustomajoneesi:
3 kananmunaa
300 g raastettua suomalaista juustoa
3 dl suomalaista rypsiöljyä
4,5 dl vettä
suolaa
omenasiiderietikkaa

 

Valmistusohje:

Raastettavaksi juustoksi sopii esimerkiksi kermajuusto tai emmental.

Tee säilötyt sienet näin:

1. Leikkaa sienet sopiviksi paloiksi, laita ne lasipurkkiin.
2. Keitä etikka, sokeri suola ja vesi.
3. Kaada seon kuumana lasipurkkiin ja anna seistä huoneenlämmössä kaksi tuntia. Säilytä  jääkaapissa.

Tee juustomajoneesi näin:

1. Sulata juusto ja vesi mikrossa.
2. Sekoita kananmunat sähkövatkaimella ja kaada juustomassaan.
3. Kaada rypsiöljy seoksen joukkoon hitaasti, juoksevana nauhana, kunnes massa paksuuntuu.
4. Mausta etikalla ja suolalla.
5. Jäähdytä tunniksi ennen tarjoilua.

Tarjoile ruisnäkkileivän kanssa: pilko leipä sopivan kokoisiksi paloiksi, laita majoneesia ja sieniä päälle. Voit koristella leipäset timjamilla ja raastetulla piparjuurella.

 

Vinkki:

Tästä merkistä tunnistat kotimaisimman  

Ohjeessa tarvittavat kotimaiset tuotteet löydät näiltä valmistajilta! 

 

Ruokaohjeen on laatinut Mattias Åhman

Säilötyt sienet juustomajoneesilla