Ingredienser
Surmjölkspudding
3 gelatinblad
3 dl finländsk vispgrädde
4,5 dl finländsk surmöjlk
3 msk finländsk honung
Bärkompott
400 g finländska bär (t.ex. hallon eller hjortron)
1,5 dl finländskt socker
Tillredning
surmjölkspudding:
1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i minst 5 minuter.
2. Värm grädden och låt gelatinbladen lösa upp sig i den varma grädden.
3. Tillsätt surmjölk och socker i blandningen och rör om.
4. Häll upp blandningen i serverings- eller portionsskålar och ställ in i kylskåpet för att stelna i minst 4 timmar.
5. Servera med bär.
bärkompott:
1. Tillsätt bär och socker i en skål, rör om.
2. Låt bären och sockret ta smak under en timme tills sockret löst upp sig, rör om emellanåt.
3. Kyl ner bärkompotten innan servering.