Ainekset
suomalaista ruisleipää
100 g suomalaista ranskankermaa
1-2 tl sitruunamehua
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
suomalaista ruohosipulia
100 g suomalaista särkeä tai muuta purkkikalaa
suomalaista tuoretta tilliä
Valmistusohje
Tähän pikkupurtavaan sopii esimerkiksi Järki-Särki savustettu ja valkosipuli -tuote.
Tee näin:
1. Valuta särki-säilykkeestä neste pois laittamalla särjet siivilään.
2. Valmista ranskankermaseos sekoittamalla hienonnettu ruohosipuli, sitruunamehu, suola ja pippuri. (ei Särkeä, tulee vasta leivän päälle).
3. Viipaloi ruisleipä sopiviksi paloiksi.
4. Levitä ruisleipäpalojen päälle lusikallinen ranskankermaseosta.
5. Laita jokaisen leivän päälle särki ja koristele lopuksi ruohosipulilla ja tillillä.
Vinkki:
Tästä merkistä tunnistat kotimaisimman
Ohjeessa tarvittavat kotimaiset tuotteet löydät näiltä valmistajilta!