Syödään yhdessä suomalaista

Piimäpudding marjalisukkeella
20 min
Valmistusaika
12
Annosmäärä
Helppo
Vaikeusaste

Ainekset

3 liivatelehteä
3 dl suomalaista vispikermaa
4,5 dl suomalaista piimää
3 rkl suomalaista hunajaa

Marjalisuke
400 g suomalaisia marjoja (esimerkiksi vadelmaa tai lakkaa)
1,5 dl suomalaista sokeria

 

Valmistusohje

Tee piimäpudding näin:
1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen vähintään 5 minuttiksi.
2. Kuumenna kerma ja liutoa liivatelehdet kuumaan kermaan.
3. Lisää seokseen piimä ja hunaja, sekoita.
4. Laita seos tarjoilukulhoon tai annoskuppeihin ja jätä jääkaappiin jäähtymään vähintään 4 tunniksi.
5. Tarjoile marjojen kanssa.

Tee marjalisuke näin:
1. Lisää marjat ja sokeri kuljoon, sekoita
2. Anna maustua tunnin verran kunnes sokeri on liuennut, sekoita välillä.
3. Jäähdytä raikkaaksi ennen tarjoilua

 

Vinkki:

Tästä merkistä tunnistat kotimaisimman  

Ohjeessa tarvittavat kotimaiset tuotteet löydät näiltä valmistajilta! 

 

Ruokaohjeen on laatinut Mattias Åhman

Piimäpudding ja marjalisuke