Syödään yhdessä suomalaista

Lihatartar
30 min
Valmistusaika
12
Annosmäärä
Helppo
Vaikeusaste

Ainekset

3 viipaletta suomalaista ruisleipää
100 g suomalaista hirven tai naudan ulkofilettä
1 rkl sinapinsiemeniä
1-2 rkl suomalaista suolakurkkua
2 rkl suolakurkun säilöntäliemi
2 rkl sinappia
1 dl valmista majoneesia

 

Valmistusohje
Tässä herkkupalassa voit käyttää joko naudanlihaa tai hirveä.

 

Tee Hirvitartar näin:
1. Keitä sinapinsiemieniä pienessä määrässä vettä neljä (4) minuuttia.
2. Siivilöi keitinvesi pois. Laita keitetyt siemenet pieneen kulhoon, lisää päälle suolakurkun säilöntälientä. Anna maustua.
3. Mausta majoneesi toisessa kulhossa sinapilla.
4. Leikkaa  raaka liha pieniksi kuutioiksi, mausta suolalla ja pippurilla sekä hienonnetulla ruohosipulilla. Lisää joukkoon sinapinsiemenet.
5. Leikkaa suolakurkusta pitkittäin ohuita viipaleita. Paahda ruisleipä nopeasti leivänpaahtimessa ja leikkaa leipä neljään osaan. Levitä pinnalle hieman majoneesia ja sekä tartaria. Kietaise kurkkuviipale rullalle ja aseta leipäselle ja tarjoile.

 

Vinkki:

Tästä merkistä tunnistat kotimaisimman  

Ohjeessa tarvittavat kotimaiset tuotteet löydät näiltä valmistajilta! 

 

Ruokaohjeen on laatinut Ismo Sipeläinen

Lihatartar