Hedelmä- ja vihannesosastoilla työskentelevien ammattitaitoon kuuluu tuntea kullekin kasvikselle ominaiset säilytyslämpötilat. Myös kasvisten ominaisuudet, kuten etyleenin eritys tai valonarkuus on otettava huomioon, jotta kasvikset säilyvät lautaselle asti hyvälaatuisia.
Turhan hävikin välttäminen on kauppojen ja keittiöammattilaisten taitoa. Tähän vaikuttaa paitsi kasvisten oikea käsittely ja esillepano, myös kysynnän taitava ennakointi.
Satokauden mukaisten tuotteiden suosiminen on lisääntynyt viime vuosina voimakkaasti, joten henkilökunnalla tulee olla tietämystä kasvisten satokausista. Asiakkaat kysyvät myös usein neuvoa eri kasvisten käsittelystä ja valmistamisesta, johon ammattitaitoinen HeVi-myyjä osaa vastata.
Elintarvikeliikkeiden lisäksi kasviksia ostetaan suoraan tuottajilta toreilta ja suoramyyntitiloilta. Myös ruokapiireissä on tarjolla lähialueen tuottajien kasviksia ja niistä jalostettuja tuotteita.
Ammattikeittiöt ja ruokapalvelut ovat keskeisessä roolissa, kun tavoitteena on lisätä suomalaisten kasvisten kulutusta, sillä niiden kautta suomalaisille valmistetaan yli 810 miljoonaa ateriaa vuodessa.
Usein työpaikka- ja kouluruokailun sekä ravintoloiden kautta saadaan ensikosketus uusiin kasviksiin, joita omassa ruokavaliossa ei vielä ole.