Kasvisten kulutus Suomessa on kasvanut tasaisesti, mutta suomalaisilla on vielä matkaa ravitsemussuositusten mukaiseen puoleen kiloon kasviksia päivässä.
Vuonna 2016 suomalaiset kuluttivat 67 kiloa hedelmiä ja 64 kiloa vihanneksia henkilöä kohden.
Kasvisruokailun lisääntymistä ovat siivittäneet uudet kasviproteiineista valmistetut tuotteet, joissa kotimaisina raaka-aineina käytetään esimerkiksi härkäpapua, kauraa ja hernettä.
Suomalaisten marjojen kulutus on lisääntynyt. Kuluttajapakastettujen metsämarjojen myynti elintarvikekaupoissa on kymmenen vuoden aikana lähes kolminkertaistunut.
Marjastus on yksi suosituimmista ulkoiluharrastuksista, ja sitä harrastaa yli puolet suomalaisista. Kotitalouksiin poimitut määrät ovat satovuodesta riippuen 35-40 miljoonaa kiloa. Ne korvaavat tuontihedelmien tarvetta yli 100 miljoonalla eurolla.