Kaikki Suomen kaupoissa myynnissä olevat kuorimunat ovat kotimaisia, sillä tuotantomme riittää kattamaan kysynnän.
Luomukananmunat ovat yksi eniten myydyistä luomutuotteista. Vuonna 2016 yli 15 prosenttia kananmunien myynnin arvosta oli luomua.
Kananmuna on tärkeä raaka-aine sen monipuolisuuden vuoksi. Sen avulla voi kuohkeuttaa, kohottaa, saostaa ja emulgoida. Lisäksi se antaa väriä, kiiltoa ja makua ruokiin ja leivonnaisiin.
Kananmunien kulutus on kasvanut tasaisesti viimeisten vuosien ajan. Suomalaiset kuluttavat munia yli 12 kiloa ja yli 200 kappaletta henkeä kohti vuodessa.
Kananmuna on noussut muodikkaaksi raaka-aineeksi, ja Suomeen on avattu ensimmäiset kananmunaruokiin keskittyvät ravintolat.
Kananmunat säilyvät parhaiten omassa pakkauksessaan, viileä- tai jääkaapissa, tylppä pää ylöspäin säilytettynä. Lämpötilan vaihtelut heikentävät kananmunien säilyvyyttä. Kananmunia voi myös pakastaa joko keltuaiset ja valkuaiset eroteltuna tai rikottuina ja sekoitettuina.