Maahantuontiin erikoistuneet yritykset tuovat kanojen isovanhempais- ja vanhempaispolven Suomeen untuvikkoina tai siitosmunina, ja huolehtivat osaltaan salmonellavalvontaohjelman toteutumisesta tuomalla vain terveitä eläimiä. Siitoseläimet siirretään emokanaloihin, joissa ne tuottavat munantuotantoon tarkoitettuja poikasia. Kuoriutuneet munintakanat kuljetetaan kasvatuskanaloihin ja edelleen munituskanaloihin.
Kananmunat pakataan kauppaa varten joko keskuspakkaamoissa tai tilan omassa pakkaamossa. Munapakkaamoita on Suomessa noin 59 kappaletta. Ne ovat keskeisessä roolissa kananmunaketjun laadun, jäljitettävyyden ja salmonellattomuuden toteuttamisessa.
Omavalvontasuunnitelmaa noudattavien pakkaamoiden on pidettävä kirjaa saapuneista ja lähteneistä munista, ja varmistettava, että sen pakkaamat munat kuuluvat salmonellavalvontaohjelma piiriin.
Pakkaamoissa munien laatu tarkastetaan mm. konenäön ja läpivalaisun avulla, ja virheelliset munat poistetaan. Munat lajitellaan kokoluokkiin, joista vain tasakokoiset päätyvät kuorimunina kauppaan. Hajakokoja käytetään mm. elintarviketeollisuuden käyttämissä kananmunamassoissa.
Kananmunat on säilytettävä tilalta kauppaan puhtaina, kuivina sekä hajuilta, iskuilta ja suoralta auringonvalolta suojattuina.
A-luokan munia ei saa pestä tiloilla tai pakkaamoissa, sillä peseminen voi vahingoittaa munaa bakteereilta suojaavaa kutikulaa, eli kuoren ilmakanavia suojaavaa vahamaista kerrosta.