Maitoauto hakee maidon tiloilta joka toinen päivä. Kuljetuslogistiikka suunnitellaan mahdollisimman tarkasti, jotta aikaa ja polttoainetta ei kuluisi turhaan. Maitoa keräillään ympäri vuorokauden.
Maitoauton kuljettaja mittaa tilasäiliöstä maidon lämpötilan, tekee aistinvaraisen arvion ja ottaa näytteen jokaisen tilan maidosta jokaisella hakukerralla laboratoriossa analysoitavaksi.
Tilalta tulevan maidon lämpötilan tulee olla alle kuusi astetta, mutta useimmiten se on alle neljä asteista, jollaisena se säilyy maitoauton kyydissä meijeriin asti.
Maitoautot ovat pitkälle automatisoituja, jotta maidon laatu säilyy hyvänä meijeriin asti. Automatiikka mittaa maidon määrän ja tarkkailee esimerkiksi polttoaineen kulutukseen vaikuttavaa rengaspainetta.
Pääosa maitotuotteista saapuu kauppaan suoraan meijeristä, eli niitä ei välivarastoida tai jaella tukuista.