Suuri osa tuotantoeläinten rehusta kasvatetaan kotieläintiloilla ja valtaosa rehusta onkin kotimaista alkuperää. Ulkomaista soijaa käytetään huomattavasti vähemmän kuin EU:ssa keskimäärin, ja lähes kaikki Suomessa käytetty soija on sertifioitua ja vastuullisesti tuotettua.
Suomessa antibioottien käyttö eläinten lääkinnässä on kansainvälisesti verrattuna erittäin vähäistä, sillä eläimiä lääkitään vain tarpeeseen ja eläinlääkärin määräyksestä. Antibiootteja ei Suomessa anneta tuotantoeläimille rehuihin tai veteen sekoitettuna edistämään kasvua.
Suomessa on runsaat ja korkealaatuiset vesivarat ja niihin suhteutettuna Suomessa tuotetulla lihalla on pieni vesijalanjälki.
Tietojärjestelmiin tallennetut tilakohtaiset tiedot eläinten hoidosta ja kuljetuksista tehostavat lihan jäljitettävyyttä ja parantavat elintarviketurvallisuutta.
Lihantuotanto voidaan liittää osaksi kiertotaloutta, sillä esimerkiksi elintarviketeollisuudesta tulevia sivuvirtoja voidaan käyttää eläinten ruokinnassa. Eläinten lannan ravinteita kierrätetään pelloille lannoitteiksi ja energiantuotantoon.