Suomessa eläinten kuljetus on lakisääteistä ja luvanvaraista toimintaa. Eläinten kuljetukseen erikoistuneilla ammattilaisilla tulee olla alan koulutus ja pätevyystodistus.
Eläinten kuljetuksessa käytetyt autot on suunniteltu niin, että eläimille aiheutuisi mahdollisimman vähän epämukavuutta. Niissä on muun muassa automatisoitu ilmanvaihto ja lämpötilanseuranta. Tarkoituksenmukaisen kaluston ansiosta eläinkuljetukset voidaan hoitaa mahdollisimman turvallisesti helteillä ja pakkasilla.
Suomessa eläinkuljetukset teurastamoihin ovat lyhyitä moneen Euroopan maahan verrattuna. Keskimääräinen kuljetusmatka Suomessa on 200 km ja siipikarjalla sitäkin lyhyempi, 45 kilometriä. Suomessa yleinen käytäntö on kuljettaa eläimet suoraan kasvatustilalta teurastamoon, eikä eläimiä kierrätetä karjamarkkinoiden kautta välittäjiltä toisille.
Lihaa ja lihatuotteita kuljettavat yritykset huolehtivat tuoteturvallisuudesta varmistamalla, ettei tuotteiden kylmäketju katkea kuljetuksen aikana.
Liha ja lihatuotteet kuljetetaan vähittäiskauppoihin ja ravintoloihin pääasiassa tukkujen kautta. Ravintoloiden ja muiden ammattikeittiöiden tarpeita varten Suomessa on myös erikoistuneista lihatukkuja.