Suomessa lihatuotteista eniten kulutetaan sianlihaa, jota syödään vuosittain henkilöä kohti 35 kiloa. Toiseksi eniten, 22 kiloa, syödään siipikarjanlihaa, joka on viime vuosina ohittanut naudanlihan 19 kilon vuosittaisen kulutuksen. Yhteensä nämä ja muut lihalaadut tekevät noin 80 kg/hlö/vuosi luullista lihaa.
Suomalaiset syövät lihaa alle EU-maiden keskiarvon, joka on 86 kiloa luullista lihaa asukasta kohti. USA:ssa vastaava luku on jopa yli 100 kiloa. Suomalaisten punaisen lihan ja lihavalmisteiden kulutus on keskimäärin lähes ravitsemussuositusten mukaista.
94 prosenttia suomalaisista syö lihaa jossain muodossa.
Ulkomailta tuotu liha päätyy pääasiassa ravintoloihin, työpaikkaruokaloihin, varuskuntiin, kouluihin, päiväkoteihin ja kaupassa kypsennettäviin tuotteisiin, joissa alkuperämaa ei ole suoraan näkyvissä.
Suomessa syödään pääosin Suomessa syntyneiden ja kasvatettujen eläinten lihaa. Noin 80 prosenttia Suomessa kulutetusta lihasta on kotimaista ja kaupassa myytävä raakaliha on suurimmaksi osaksi kotimaista.