Kaikki Suomessa viljeltävät ja luonnosta kerättävät kasvikset hyötyvät hyvistä kasvuolosuhteistamme: hyvästä ilmanlaadusta, saasteettomasta maaperästä sekä puhtaista ja maailman runsaimmista vesivaroista.
Suomessa kylmä talvi suojaa monilta taudeilta ja tuholaisilta. Siksi Suomessa käytetään kasvisten tuotannossa kansainvälisesti verrattuna vähän kasvinsuojeluaineita. Suomalaiset kasvikset ovat maailman puhtaimpien joukossa; kotimaisista tuotteista torjunta-ainejäämiä löytyy vain harvoin.
Avomaan kasviksia kasvattavilla tiloilla käytetään jo paikoin uutta teknologiaa kuten satelliittipaikannuksella varustettuja maatalouskoneita ja konenäön avulla toteutettua kemikaalitonta rikkakasvien torjuntaa.
Kotimaisten kasvisten suosiminen on ekologisesti kestävää muun muassa siksi, että niiden kasvattaminen ei kuluta vesivaroja siellä, missä makeasta vedestä on pulaa.
Uusiutuvan energian osuus lämpöenergiankäytöstä on jo 56 prosenttia.
Vähähappinen varastointiteknologia säilyttää omenat tuoreina pitkään. Siksi kotimaisia omenoita voi saada kaupoista vielä tammi-helmikuussa.
Suomen metsissä on maailman suurin sertifioitu luomukeruuala, 11,6 miljoonaa hehtaaria.
Metsämarjojen kaupallinen poiminta on 2000-luvulla lähes kaksinkertaistunut Suomessa. Tämä on lisännyt metsämarjojen vientiä.