Marjojen lisääminen mysleihin, puurohiutaleisiin ja välipalapatukoihin on jo tuttua. Uutta sen sijaan on, että kasviksia käytetään osana leipää, jauhelihaa ja jäätelöä. Suuressa ja pienessä teollisuudessa tuotekehitys uusien kasvisten käyttötapojen löytämiseksi on aktiivista.
Kasvisten teollinen pakastaminen eroaa kotipakastuksesta pakastusprosessin nopeudessa. Nopealla pakastuksella varmistetaan se, että kasvikset säilyttävät terveelliset ainesosansa ja ominaisuutensa.
Viime vuosina ovat yleistyneet erilaiset tuoreet kasvisjalosteet, kuten valmissalaatit ja valmiiksi kuoritut ja pilkotut hedelmät sekä salaatti- ja wokkiainekset. Kasvissekoitusten tuoteturvallisuutta ja säilyvyyttä parannetaan kasvisten ominaisuuksien mukaan suunnitelluilla suojakaasuilla, mikä osaltaan vähentää ruokahävikin määrää.
Terveysbuumi siivittää suomalaisten marjojen suosiota. Kotimaisissa marjoissa on paljon tuotekehitys- ja vientipotentiaalia, ja etenkin Aasiassa ollaan kiinnostuneita arktisissa kasvuolosuhteissa kasvaneista marjoista valmistetuista tuotteista.
Sellaisenaan myytävät kasvikset, joissa on Hyvää Suomesta -pakkausmerkintä ovat 100 % kotimaisia, myytiinpä se tuoreena, pakastettuina tai kuivattuna. Jalosteissa, joissa käytetään monia raaka-aineita, on pääraaka-aine suomalaista, mutta kaikkien raaka-aineiden yhteenlaskettu kotimaisuusaste on oltava vähintään 75 prosenttia.