Kalanjalostusta harjoittavat kalatukut varmistavat kalan saatavuutta keräämällä kaukana toisistaan sijaitsevien kalastajien kooltaan vaihtelevat saaliit yhteen. Siten ne voivat toimittaa kalaa riittävän suuria määriä kauppoihin ja ammattikeittiöihin. Vastaavasti tukut tasaavat saalishuippuja jalostamalla ja pakastamalla kalaa.
Kalatuotteiden kuljetuksessa haasteena on riittävän nopea logistinen ketju. Kalatuotteet vaativat tarkkaa lämpötilasääntelyä, sillä kala on herkästi pilaantuva elintarvike.
Myös eläviä kaloja kuljetetaan, sillä useimmiten viljellyt kalat kulkevat auton kyydissä jossain vaiheessa elämäänsä. Emokalat kasvatetaan, mäti haudotaan ja poikaset kasvatetaan pääasiassa sisämaan kasvatuslaitoksissa, joista ne kuljetetaan hapetetuissa konteissa jatkokasvatukseen ja vesistöihin istutettaviksi.
Kaloja kuljetetaan myös sumppuveneillä teurastettaviksi ja siirrettäessä eri kasvatusyksiköiden välillä.