Kananmuna on monikäyttöisyytensä vuoksi tärkeä raaka-aine elintarviketeollisuudessa.
Valmisruokien lisäksi kananmunista valmistetaan erilaisia kananmunavalmisteita, kuten nestemäisiä keltuais- ja valkuaismassoja, munamassaa, munajauheita, kananmunarouhetta, keitettyjä ja kuorittuja kananmunia sekä paistettuja kananmunia. Monet kananmunapakkaamot jatkojalostavat munia erilaisiksi kuluttajatuotteiksi.
Yleisin kananmunavalmiste on munamassa, joka pastöroidaan ja kuljetetaan elintarviketeollisuuden käyttöön joko suurissa tankeissa tai pienemmissä aseptisissa pussipakkauksissa.
Kananmunavalmisteteollisuus käyttää tuotantoon pääasiassa B-luokan kananmunia, mutta myös suuri määrä A-luokan munia päätyy elintarviketeollisuuden käyttöön.
Munavalmisteita, kuten munamassa ja munajauhetta sekä niitä sisältäviä tuotteita voidaan tuoda maista, joissa elintarvikehygienia, eläintenhyvinvointi-, ja ympäristölainsäädäntö ei ole yhtä tiukkaa kuin Suomessa. Hyvää Suomesta -merkki on ainoa tapa varmistua siitä, että elintarvikkeissa käytetty kananmuna on kotimaista.