Kaikki Suomen kaupoissa myynnissä olevat kuorimunat ovat kotimaisia, sillä tuotantomme riittää kattamaan kysynnän.
Luomumunien osuus kananmuna tuotannosta on noin 7 prosenttia.
Kananmuna on tärkeä raaka-aine sen monipuolisuuden vuoksi. Sen avulla voi kuohkeuttaa, kohottaa, saostaa ja emulgoida. Lisäksi se antaa väriä, kiiltoa ja makua ruokiin ja leivonnaisiin.
Kananmunien kulutus on kasvoi tasaisesti vuoteen 2020 saakka, jonka jälkeen kulutus on kääntynyt laskuun. Vuonna 2023 Suomalaiset kuluttavat munia yli 11 kiloa henkeä kohti.
Kananmunat säilyvät parhaiten omassa pakkauksessaan, viileä- tai jääkaapissa, tylppä pää ylöspäin säilytettynä. Lämpötilan vaihtelut heikentävät kananmunien säilyvyyttä. Kananmunia voi myös pakastaa joko keltuaiset ja valkuaiset eroteltuna tai rikottuina ja sekoitettuina.