Suomessa lihatuotteista eniten kulutetaan sianlihaa ja siipikarjan lihaa. Vuonna 2023 siipikarjan kulutus oli noin 30 kiloa henkilöä kohden ja sianlihan 28 kiloa. Naudanlihaa kuluu vuosittain noin 17 kiloa. Yhteensä nämä ja muut lihalaadut tekevät noin 78 kg/hlö/vuosi luullista lihaa.
Suomalaiset syövät lihaa alle EU-maiden keskiarvon, joka on 78 kiloa luullista lihaa asukasta kohti.
93 prosenttia suomalaisista syö lihaa jossain muodossa.
Ulkomailta tuotu liha päätyy pääasiassa ravintoloihin, työpaikkaruokaloihin, varuskuntiin, kouluihin, päiväkoteihin ja kaupassa kypsennettäviin tuotteisiin, joissa alkuperämaa ei ole suoraan näkyvissä.
Suomessa syödään pääosin Suomessa syntyneiden ja kasvatettujen eläinten lihaa. Noin 80 prosenttia Suomessa kulutetusta lihasta on kotimaista ja kaupassa myytävä raakaliha on suurimmaksi osaksi kotimaista.