Tiloilta, kasvihuoneista ja kerääjiltä kasvikset kuljetetaan pakkaamoihin, joissa niiden laatu tarkistetaan, tuotteet punnitaan sekä pakataan oikeilla tuotetiedoilla varustettuihin pakkauksiin.
Pakkaamot voivat sijaita tiloilla tai ne voivat olla erillisiä pakkaamo- ja tukkutoimintaan erikoistuneita yrityksiä.
Pakkaamosta lähtevistä tuote-eristä otetaan säännöllisesti näytteitä, joiden avulla tuotteiden makua, säilyvyyttä, laatuluokittelua ja pakkausmerkintöjen oikeellisuutta seurataan.
Osa sadosta päätyy tilalta suoraan jalostettavaksi. Teollisuusyritykset ostavat kasvisraaka-aineen suoraan sopimusviljelijöiltä, mikä nopeuttaa niiden käsittelyä. Esimerkiksi herneet pakastetaan kahden tunnin sisällä korjuusta.
Kasvikset eivät viivy pakkaamoissa ja tukuissa pitkiä aikoja – varaston kierto on nopeaa. Keskimäärin kotimaiset kasvikset viipyvät niissä vain päivän.
Suurimmissa kasvistukuissa työtä tehdään jokaisena päivänä ja työtä helpottavat usein teknologiset ratkaisut, kuten esimerkiksi puheohjattu keräilyjärjestelmä.
Osa kasviksista lähtee pakkaamoista jatkojalostajille tai ammattikeittiöihin. Kuluttajille tuoreet kasvikset kuljetetaan pääasiassa vähittäiskauppojen kautta, mutta kasviksia myydään myös toreilla ja suoraan tiloilta.
Kasvisten kuljetus vaatii kullekin kasvikselle soveltuvan lämpötilan, jotta tuotteet päätyisivät tuoreina kuluttajilla.